Gastles geven

Werk je bij een verzekeraar en lijkt het je leuk kinderen iets te vertellen over verzekeren? Geef dan een gastles in groep 7 of 8. Geen ervaring voor de klas? Geen probleem! De docent blijft in de buurt en een uitgeschreven opzet van de les leidt je erdoorheen. Enige eis aan jou als gastdocent: enthousiasme.

Enthousiast en aan de slag? Van de volgende stappen:

  1. Bekijk de uitgeschreven gastles. Zo ontdek je hoe de les eruitziet en of de opzet bij jou past. Je kunt de les natuurlijk aanpassen aan je eigen voorkeuren. Bepaal of je de les alleen of samen met een collega wil geven.
  2. Zoek een school uit, bijvoorbeeld de school waar je kinderen of buurkinderen op zitten. Bij het verzoek aan de school kun je de opzet van de les meesturen, of hen verwijzen naar deze website zodat ze zelf alle informatie kunnen lezen.
  3. Geen school gevonden? Dan kun je gebruikmaken van een speciaal matchingsysteem van Wijzer in geldzaken. De contactpersoon binnen jouw organisatie heeft hiervoor de inloggegevens.
  4. Maak een afspraak met de school en geef dat via het matchingsysteem door. Zo weet het Verbond van Verzekeraars hoeveel Fix je Risk-spellen waar naartoe moeten gestuurd.
  5. Bereid je voor door de les een paar keer goed door te nemen en wat goede voorbeelden van risico’s of pechgevallen te verzinnen.
  6. Er is een standaardpresentatie beschikbaar voor de les. Deze kun je hier downloaden.

Maak je collega’s enthousiast!

Denk je dat meer collega’s een goede gastdocent zouden zijn? Zet dan een mini-campagne op in jouw organisatie en werf nieuwe gastdocenten. Uiteraard helpt het Verbond je op weg. Gebruik de diverse communicatiemiddelen:

  • Kant-en-klare tekst die je kunt rondmailen of op het intranet kunt zetten.
  • Een poster op A3-formaat voor in de lift, kantine of de hal.
  • Flyer van A5-formaat die verspreid kunnen worden.
  • Opzet van de gastles om de gastdocent een beeld te geven van de les en de bijbehorende verdiepingsopdrachten.

Nog vragen? Download dan de Q&A voor het antwoord. Zit het antwoord er niet bij? Stel dan je vraag via het contactformulier.

GASTLES GEVEN

INHOUD GASTLES

LEERLINGEN