Musical over verzekeren

Groep 8. Het jaar dat je van school gaat. Dat vraagt natuurlijk om een spetterend eind! Wil jij dit jaar ook met de hele klas een vette musical neerzetten? Doe dan de musical ‘Als ik later groot ben’.

Sparen voor een concert

Het verhaal gaat over de klas van juf Eva, de leukste juf van de school. De klas heeft grootse plannen: om hun basisschooltijd af te sluiten willen ze een spetterend feest organiseren. Met als grote klapper: een concert van superster Joy Rider! Daarvoor moet wel heel wat geld ingezameld worden. Alle leerlingen zetten zich hard in om het doel te halen, maar ze merken dat iedereen een ander idee heeft over omgaan met geld. Toch leren ze veel van elkaar en het doel komt steeds dichterbij. Er is bíjna genoeg geld ingezameld voor het concert als er iets vreselijks gebeurt: al het geld wordt gestolen! Wat nu? Er is niet veel tijd meer over.

Welke rol wil jij spelen?

Als jullie hebben besloten deze musical te doen, dan begin je met het verdelen van de rollen. Iedereen uit je klas kan meedoen, zelfs de juf of meester! De musical gaat over een aantal unieke kinderen. Zo heb je:

  • Hyperactieve Mehmet,
  • Bram met de brains
  • Lieve Leonoor
  • Gedreven Yasir
  • De modebewuste, pinnige tweeling Mia en Marie.

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je liever de boze buurman of Juf Eva speelt. Of wat dacht je van superster Joy Rider?! Kijk snel in het script en ontdek welke rol het beste bij je past!

Reclame maken

Je wil natuurlijk dat de musical een groot succes wordt. Reclame maken is daarom belangrijk. Hang bijvoorbeeld posters op in de school of bij je sportclub. Wel eerst even vragen of het mag natuurlijk! Download de grote of de kleine poster.

Om het helemaal professioneel te maken, zorg je voor echte toegangskaartjes. Zo kun je ook goed in de gaten houden hoeveel mensen er komen. Ook kun je een kleine toegangsprijs vragen. De opbrengst kunnen jullie dan nét als de kinderen uit de musical gebruiken voor het goede doel!

Leonoor: “Het was soms wel een beetje lastig om alle tekst uit mijn hoofd te leren, maar het was echt superleuk om te doen!

MUSICAL

SPREEKBEURT