Lespakket verzekeren

Verzekeren is ingewikkeld en voor veel kinderen ver weg. Wat is verzekeren eigenlijk? En wanneer heb je ermee te maken? Het Verbond van Verzekeraars vindt het belangrijk dat kinderen al vroeg over risico’s en financiële gevolgen leren nadenken. Het hele jaar door, niet alleen tijdens de Week van het geld. Daarom heeft het Verbond – samen met uitgeverij Zwijsen en Wijzer in geldzaken – een lespakket ontwikkeld. Dit pakket ondersteunt docenten bij de lessen over geld.

Risico’s op schoolkamp

Het lespakket leert kinderen nadenken over de risico’s die zij lopen tijdens een schoolkamp, bijvoorbeeld beschadiging van kleding of van de fiets vallen. Ook leren kinderen inschatten hoe groot die kans is. Daarna ontdekken ze spelenderwijs of ze die risico’s zouden moeten verzekeren of juist niet. Doel is dat zij kritisch leren nadenken: is een verzekering altijd nodig of valt het risico wel mee?

Download het lespakket en het ontdek het:

Meer dan verzekeren – in alle groepen op school

Goed met geld omgaan is natuurlijk meer dan verzekeren. Daarom zijn er meer lespakketten beschikbaar: ‘Zelf geld verdienen’, ‘De wereld van het geld’, ‘Sparen en vooruitkijken’ en ‘Feestdagen’. Voor iedere groep is er apart materiaal beschikbaar. De lespakketten zijn bedoeld om door het jaar heen actief gebruikt te worden op scholen. De kinderen kunnen zelfstandig met het werkblad aan de slag, zonder ondersteuning van de leerkracht. Ook is er een handleiding en antwoordenblad voor de leerkracht beschikbaar. Bekijk alle lespakketten op de website van Wijzer in geldzaken.

GASTLES GEVEN

INHOUD GASTLES

LEERLINGEN