Gastlessen over verzekeren

voor groep 7 en 8

Verzekeraars vinden het belangrijk dat kinderen al jong leren omgaan met geld en risico’s. Jong geleerd is immers oud gedaan. Daarom geven verzekeraars tijdens de Week van het geld de gastles Fix je Risk. De les heeft geen commercieel doel en is vooral bedoeld om kinderen kritisch te leren nadenken over risico’s en financiële gevolgen. Tijdens de gastles komen de volgende vragen voorbij:

  • Hoe voorkom je risico’s?
  • Wat zijn financiële gevolgen van risico’s?
  • Wat kun je doen om die financiële gevolgen te beperken?
  • Wanneer is een verzekering daarbij handig en wanneer niet?

Fix je Risk

De les, die ongeveer een uur duurt, bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst vertelt de gastdocent iets over verzekeren en begrippen als premie, polis en risico’s. Via opdrachten leren de kinderen de begrippen herkennen – vaak weten ze er in eigen woorden al best veel vanaf. Daarnaast ontdekken ze dat je altijd eerst goed moet nadenken voordat je een verzekering afsluit. Vervolgens wordt het spannende digispel gespeeld waarbij ze de zojuist geleerde kennis meteen toepassen.

Heb je nog een vraag? Download dan de Q en A en tips voor het antwoord. Staat het antwoord er niet bij? Stel dan je vraag via de mail.

GASTLES GEVEN

INHOUD GASTLES

LEERLINGEN