Hoe bereid ik de gastles voor?

Werk je bij een verzekeraar en lijkt het je leuk kinderen iets te vertellen over verzekeren? Geef dan een gastles in groep 7 of 8. Geen ervaring voor de klas? Geen probleem! De docent blijft in de buurt en een uitgeschreven opzet van de les leidt je erdoorheen. Enige eis aan jou als gastdocent: enthousiasme.

  1. Zoek een school uit, bijvoorbeeld de school waar je kinderen of buurkinderen op zitten. Bij het verzoek aan de school kun je de opzet van de les meesturen, of hen verwijzen naar deze website zodat ze zelf alle informatie kunnen lezen. Registreer de afspraak met de school in het matchingsysteem van Wijzer in geldzaken
  2. Geen school gevonden, maar wil je wel graag lesgeven? Dan kun je in een speciaal matchingsysteem van Wijzer in geldzaken zoeken naar scholen die nog een gastdocent zoeken. De contactpersoon binnen jouw organisatie heeft hiervoor de inloggegevens.
  3. Ben je gekoppeld aan een school, dan vragen we je om contact op te nemen met de school om te bespreken hoe je de gastles kan geven. Bij voorkeur geef je digitaal les via, bijvoorbeeld, Teams of Zoom. Voorziet de school niet in deze mogelijkheid dan kun je de school attenderen op het volledig digitale lespakket met voor opgenomen gastdocent. Natuurlijk kun je hierna zelf een andere school zoeken, of gematched worden via het matchingsysteem, om een gastles op een andere school te geven.

Enthousiast en aan de slag? Volg de volgende stappen:

  1. Bekijk de lesbrief en PowerPoint presentatie. Je bent niet verplicht deze te gebruiken, maar kan je wel handvatten bieden. Je kan de les samen of met een collega geven.
  2. Je ontvangt van de contactpersoon binnen jouw organisatie de link naar het spel. Speel het spel zelf een paar keer.
  3. Bereid je voor door de les een paar keer goed door te nemen en wat goede voorbeelden van risico’s of pechgevallen te verzinnen.

GeefeenGastles

 

GASTLES GEVEN

INHOUD GASTLES

LEERLINGEN