Fix je Risk DigiSpel

Tijdens een gastles vertelt de gastdocent de basisprincipes van verzekeren. Premie betalen, risico’s lopen en de kans dat er iets mis kan gaan komt allemaal aan bod. Deze kennis heeft de klas nodig om het digispel Fix je Risk te kunnen spelen, ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars.

Wat heb ik nodig voor de les?

  • Je ontvangt de link naar het spel van de contactpersoon binnen jouw organisatie. Bewaar deze en speel het spel online.
  • De lesbrief met de uitgeschreven les en de handleiding van het spel
  • PowerPoint presentatie voor de introductie en die je helpt de theorie uit te leggen. Je bent niet verplicht deze te gebruiken.
  • Geprinte spiekbrieven met daarop de verzekeringen voor de groepjes.
  • Het Fix je Risk diploma voor alle leerlingen in de klas
  • Bedwing de Bling video

Hoe werkt het spel?

De klas wordt opgedeeld in maximaal zes teams om het spel te spelen. In het spel staan Mila, Finn en directeur Van Brakel centraal die allerlei avonturen beleven, verdeeld over drie rondes plus een eventuele knock-out ronde. Ieder team krijgt per ronde een budget om zich te kunnen verzekeren voor gebeurtenissen die geld kosten. Maar er zijn ook gebeurtenissen die niks kosten of juist geld opleveren. Het rad van gebeurtenissen bepaalt vervolgens willekeurig wat er allemaal gebeurt. Het team dat aan het einde van het spel het meeste geld overhoudt, wint.

Voor een indruk van het spel en om de les voor te bereiden, bekijk het filmpje:

GeefeenGastles

GASTLES GEVEN

INHOUD GASTLES

LEERLINGEN