Gastlessen over verzekeren

Tijdens de Week van het geld geven medewerkers van verzekeraars gastlessen aan de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Dit gebeurt dit jaar fysiek. Leerlingen leren aan de hand van het interactieve spel Fix Je Risk over verzekeren. 

Tijdens de gastles maken basisschoolleerlingen op een leuke, laagdrempelige manier kennis met de basisprincipes van verzekeren. De gastdocent sluit digitaal aan bij de les en leert de kinderen aan de hand van het digitale spel Fix je Risk wat ‘risico’ betekent, wat een polis is en waarom je premie betaalt. Spelenderwijs ga je samen aan de slag met wat er allemaal mis kan gaan tijdens een schoolkamp, sportdag of verjaardagsfeestje en wat je wel of niet wil verzekeren.

Fix je Risk

De les, die ongeveer een uur duurt, bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst vertelt de gastdocent iets over verzekeren en begrippen als premie, polis en risico’s. Via opdrachten leren de kinderen de begrippen herkennen – vaak weten ze er in eigen woorden al best veel vanaf. Daarnaast ontdekken ze dat je altijd eerst goed moet nadenken voordat je een verzekering afsluit. Vervolgens speel je met de klas het spannende het Fix je Risk spel waarbij ze de zojuist geleerde kennis meteen toepassen.

Een ervaring lezen van een gastdocent? Bekijk de impressies van de gastles uit 2018 of de les uit 2019.

Aanmelden als gastdocent

De meeste verzekeraars die actief deelnemen aan de Week van het geld hebben een coördinator aangesteld. Hij of zij heeft toegang tot het gastlessensysteem. Wil je weten of jouw organisatie al actief meedoet en wie het contactpersoon is om je aan te melden? Stuur dan een e-mail naar weekvanhetgeld@verzekeraars.nl

Maak je collega’s enthousiast!

Denk je dat meer collega’s een goede gastdocent zouden zijn? Zet dan een mini-campagne op in jouw organisatie en werf nieuwe gastdocenten. Uiteraard helpt het Verbond je op weg. Gebruik de diverse communicatiemiddelen:

  • Fix je Risk Poster die je kunt ophangen in de hal of bij de koffieautomaat
  • Flyer die zelf op a5 kan afdrukken 
  • Fix je Risk diploma voor alle leerlingen in de klas
  • Lesbrief met de uitgeschreven les en de handleiding van het spel
  • Meer middelen zoals een poster, afbeeldingen, de logo’s en de stijlgids van de Week van het geld zijn te vinden op de website

Heb je nog een vraag? Download dan de Q en A en tips voor het antwoord. Staat het antwoord er niet bij? Stel dan je vraag via de mail.

GASTLES GEVEN

INHOUD GASTLES

LEERLINGEN