Gastles geven

Werk je bij een verzekeraar en lijkt het je leuk kinderen te leren hoe verzekeren werkt? Geef dan een gastles in groep 7 en/of 8. Geen ervaring voor de klas? Geen probleem! De docent blijft in de buurt en in de Lesbrief Fix Je Risk en de instructievideo helpen je met het geven van de les. Aan jou om daar een portie enthousiasme aan toe te voegen! Wil je meedoen? Doorloop dan de volgende 3 stappen:

 1. Aanmelden: Zoek een school uit, bijvoorbeeld de school waar je kinderen of buurkinderen op zitten. Bij het verzoek aan de school kun je de opzet van de les meesturen (stap 1) of verwijzen naar deze site. Maak de gastles definitief door deze in het matchingsysteem te zetten. Op deze manier kunnen we bijhouden hoeveel lessen we met de hele sector geven. Geen school gevonden? Gebruik dan het speciale matchingsysteem van Wijzer in geldzaken. Hierop kun je inloggen met de gegevens die de contactpersoon binnen jouw organisatie gekregen heeft. Geen idee wie je contactpersoon is? Stuur dan een mail naar: weekvanhetgeld@verzekeraars.nl
 2. Voorbereiden: Bereid de les voor door de lesbrief een paar keer door te nemen en wat goede voorbeelden van risico’s of pechgevallen te verzinnen. Uitleg over het digispel is te vinden in de instructievideo. We also have the instructructions in English. Er is een standaardpresentatie beschikbaar voor de les. Onze tip: houd de les zo interactief mogelijk, dat is vaak het leukste en het meest effectief.
  Een week voordat de Week van het geld start, ontvang je van het Verbond van Verzekeraars alle informatie die je nodig hebt om de les te geven, waaronder de link naar het spel.
 3. Meenemen: Print het Fix je Risk diploma en de spiekbrieven voor alle leerlingen.

Een ervaring lezen van een gastdocent? Bekijk de impressies van de gastles uit 2018 de les uit 2019  en lees het artikel van twee ervaringsdeskundigen. Meer lezen over financiële educatie en verzekeren? Lees er alles over in de speciale mini Verzekerd! Ook Koningin Máxima is enthousiast over de Fix je Risk gastles! Bekijk het filmpje. GeefeenGastles

Maak je collega’s enthousiast!

Denk je dat meer collega’s een goede gastdocent zouden zijn? Zet dan een mini-campagne op in jouw organisatie en werf nieuwe gastdocenten. Uiteraard helpt het Verbond je op weg. Gebruik de diverse communicatiemiddelen:

 • De Fix je Risk Poster die je kunt ophangen in de hal of bij de koffieautomaat
 • De flyer die zelf op a5 kan afdrukken of kan bestellen bij het Verbond
 • Het Fix je Risk diploma voor alle leerlingen in de klas
 • De lesbrief met de uitgeschreven les en de handleiding van het spel
 • Kant en klare tekst die je kunt rondmailen of op het intranet kunt zetten
 • Verdiepingsopdrachten voor de leerlingen die de gastdocent tijdens de les kan uitdelen
 • Meer middelen zoals een poster, afbeeldingen, de logo’s en de stijlgids van de Week van het geld zijn te vinden op de website

Heb je nog een vraag? Download dan de Q en A en tips voor het antwoord. Staat het antwoord er niet bij? Stel dan je vraag via het contactformulier. De sector richt zich ook op mbo-studenten! Kijk hier voor meer informatie.

GASTLES GEVEN

INHOUD GASTLES

LEERLINGEN